Bisnis

Menuai Kapal Pasaran Kembali Ke Norad Mill Akhir Pekan Ini

Ini online menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh, global lihat industri dengan analisis, ramalan dan negara laporan pada hari yang sama. Moscow Pasar Petani yang telah dihargai dan bersemangat bagian dari masyarakat sejak awal pada tahun 1977 sebagai akar umbi kecil berkumpul. Sabtu ini acara merayakan petani tempatan, tukang dan pemuzik dengan memberi peluang kepada mereka untuk berinteraksi secara langsung dengan masyarakat dan pengunjung.

Secara keseluruhan, isu tersebut telah diterima dengan baik oleh pasaran peserta, walaupun hasil meningkat beberapa dasar mata awal minggu ini untuk membantu pelabur mencerna kebanjiran hutang. Bagaimanapun, ia adalah penting untuk diingat itu Fed, besar pembeli KITA bon kerajaan dan bulanan tunai pembekal, dijangka mula bergerak jauh dari ikatan pasaran dalam beberapa bulan akan datang. Dengan ini dalam pikiran, dan selaras dengan harapan kita atas rata-rata pertumbuhan tahun ini dan ke 2022, kami percaya hasil kedudukan yang baik untuk bergerak lebih tinggi seperti kita mendekati akhir perempat tahun. Peningkatan koleksi dan analisis besar data—sangat besar jumlah maklumat, seperti media sosial komen atau online produk yang sah—boleh memberikan wawasan ke dalam perilaku konsumen dan pilihan. Syarikat perlu pasaran penganalisis penyelidikan untuk melakukan menganalisis data dan maklumat. Penyelidikan pasaran penganalisis penyelidikan dan mengumpulkan data untuk membantu syarikat pasar produk atau perkhidmatan.

Ia boleh berkata pasaran adalah proses yang harga barang-barang dan jasa yang ditentukan. Pasaran memudahkan perdagangan dan membolehkan pengedaran dan sumber alokasi dalam masyarakat. Pasaran timbul lebih atau kurang secara spontan atau boleh sedar dibina melalui interaksi manusia untuk membenarkan pertukaran hak (lihat pemilikan) perkhidmatan dan barang-barang. Pasaran umumnya menggantikan hadiah ekonomi dan sering disimpan untuk dijual oleh peraturan dan adat seperti booth bayaran, harga yang kompetitif, dan sumber barang-barang . Dengan pengecualian dari pasar gelap, yang paling pasaran adalah subjek untuk aturan dan peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh wilayah atau kerajaan badan yang menentukan sifat pasaran. Ini mungkin berlaku apabila peraturan seperti yang luas, dan banyak diterima sebagai antarabangsa perjanjian perdagangan atau sebagai tempatan dan sementara sebagai pop-up jalan pasaran di mana vendor mengawal diri melalui kuasa pasaran.

Pada hujung minggu, pasaran juga menjadi tuan rumah yang berkembang maju di pasar petani’, yang meriah luar pasaran, banyak jalan penghibur, dan beberapa peristiwa-peristiwa spesial. Yang penting masuk ke persoalan tidaknya pasaran model kebimbangan pertukaran transaksi dan homo economicus asumsi kepentingan diri memaksimumkan. Sebagai 2012, beberapa sungai ekonomi-sosiologi analisis pasaran fokus pada peranan sosial dalam transaksi dan cara transaksi melibatkan jaringan sosial dan hubungan kepercayaan, kerjasama dan hubungan yang lain. Ekonomi geografi, pada gilirannya, menarik perhatian kepada cara pertukaran transaksi berlaku terhadap latar belakang institusi, sosial dan geografi proses, termasuk kelas hubungan, yang tidak rata pembangunan dan sejarah dingin jalan kebergantungan. Pierre Bourdieu telah mencadangkan bahawa pasaran model menyedari dirinya pada tahun 1990-an disebabkan oleh penerimaan luas negara dan institusi antarabangsa. Ada popular pikir, terutama di kalangan ekonomi, itu pasaran bebas akan memiliki struktur persaingan sempurna.

Acara kami memberikan akses kepada pakar industri, analisis dan pandangan ke pasaran. Setiap jun, MSCI mengumumkan hasil pasar saham penilaian untuk negara-negara di seluruh dunia untuk menentukan setiap negara klasifikasi sebagai industri, muncul, perbatasan, atau berdiri sendiri pasaran. Sebuah bagian penting dari MSCI keputusan adalah pengalaman pelabur dengan pasaran akses, dan bukan hanya abstrak analisis peraturan bahasa.

Semasa pandemik global hanya meningkat keperluan untuk segar dan makanan berkhasiat, dan tempatan kami sistem pangan dan petani memerlukan sokongan. Anda juga boleh menganggap ujian jangka atau pilot produk atau perkhidmatan dengan sejumlah kecil pelanggan membenarkan anda untuk ide. Ini membantu untuk menemukan jika anda tahu adalah dilaksanakan, mencari masalah, membangunkan harga untuk produk atau perkhidmatan, dan melihat bagaimana dengan cepat perniagaan anda boleh berkembang.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button